Tarta cu prune si scortisoara

de La Ancuta in Prajituri, 17 Oct 2014 | 8813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 120 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • 1/2 kg prune
  • Crumble:
  • 100 g faina
  • 75 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si scortisoara:

Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.

Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul.
Adaugam oul, untul rece taiat bucati si esenta de rom. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina faina .
Intindem aluatul cu mana in tava rotunda (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra jumatatile de prune.

Pregatim apoi aluatul pentru crumble. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un alaut sfaramicios.

Presaram "firimiturile" peste prune iar apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit 35-40 de minute. Lasam sa se raceasca putin in tava apoi indepartam marginele tavii si mutam tarta pe un platou.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune